Grezzi defén que la treballadora de l’EMT acomiadada no podia ordenar transferències

El responsable de Mobilitat de València argumenta que els caps tampoc decidien si es traspassaven diners de l’entitat pública.

Giuseppe Grezzi en una imatge d'arxiu de la comissió d'investigació de l'EMT
Giuseppe Grezzi en una imatge d'arxiu de la comissió d'investigació de l'EMT / Ana Escobar (Efe)

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València i president de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Giuseppe Grezzi, ha assegurat que la treballadora que van acomiadar després de detectar-s’hi un frau de 4 milions d’euros “en cap cas” podia “ordenar transferències” com les que han derivat en frau.

Així mateix, Grezzi ha assenyalat que els directius que estan en un escaló superior a la treballadora “mai han tingut la possibilitat de decidir” si es feien les transferències amb què es va cometre el frau de 4 milions d’euros.

Aquests directius tampoc van rebre la comunicació d’aquesta treballadora respecte de les transferències, com marca el procediment que va establir l’empresa en 2017, segons ha manifestat Grezzi aquest dilluns. No obstant això, el responsable de Mobilitat ha afegit que una treballadora d’aquesta categoria laboral, l’administrativa, té com a tasca “preparar la documentació” necessària perquè posteriorment la firmen les persones que “n’estan per damunt” i donen el vistiplau a les transferències.

“La treballadora no ha fet això. No hi ha posat la firma mancomunada i ha enviat el PDF al banc perquè fera la transferència. Els seus caps mai han tingut la possibilitat de decidir si se’n feia la transferència”, ha insistit, alhora que ha assenyalat que això constitueix una falta “greu” que comporta l’acomiadament.

També et pot interessar

stats