El Síndic de Greuges denuncia la desprotecció dels menors víctimes de maltractaments

La falta de seguiment i de mesures cautelars, els règims de visites o la pàtria potestat són alguns dels assumptes que volen que es revise

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més menors protegits per casos de violència de gènere
La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més menors protegits per casos de violència de gènere

El Síndic de Greuges ha presentat una queixa d'ofici per a tractar de revertir la falta de mesures cautelars i el poc seguiment judicial dels menors protegits per casos de violència de gènere.

En unes jornades organitzades per la Universitat d'Alacant, diverses veus expertes en la matèria han alertat sobre la situació i han explicat que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més menors protegits per casos de violència de gènere.

Els ponents han apuntat que s'ha detectat que la protecció no està vigilada. A més, han detallat que no es fa un seguiment de les sentències i també asseguren que la judicatura i la fiscalia cada vegada imposen menys peticions de suspensió del règim de visites o de la pàtria potestat als presumptes agressors.

Així mateix, també s'han analitzat els nous models familiars, a causa de la responsabilitat que adquireixen les noves parelles que arriben a la família.

També et pot interessar

stats