Greu accident a la carretera als Llacs de Covadonga: deu ferits en bolcar un autobús

La majoria dels lesionats són xiquets, però de moment no s'ha de lamentar cap víctima mortal

Vista de l'autobús sinistrat a la carretera dels Llacs de Covadonga
Vista de l'autobús sinistrat a la carretera dels Llacs de Covadonga / À Punt NTC

Almenys deu persones, la majoria xiquets, han resultat ferides aquest dilluns en un greu accident amb un autobús que s'ha espenyat des de la carretera de pujada als Llacs de Covadonga, conegut paratge natural en la part asturiana del parc nacional dels Pics d'Europa. L'autocar sinistrat transportava 48 passatgers, quasi tots menors, i per causes que s'investiguen ha lliscat diversos metres per un vessant mentre circulava per la via d'accés als llacs, en el terme municipal de Cangas de Onís. 

Segons les primeres dades aportades per la Guàrdia Civil, el 112 Astúries i la companyia Alsa, no hi ha víctimes mortals ni cap persona atrapada dins del vehicle, que ha arribat a fer dues voltes de campana abans de quedar estés i dret sobre un dels costats.

Pel que sembla, l'autobús se n'ha eixit de la carretera pel marge dret després de passar el mirador de la Reina i, posteriorment, ha bolcat en una zona amb un pendent lleuger. El sinistre ha tingut lloc pocs minuts abans de les dotze del migdia per raons encara desconegudes. Fins a la zona s'han desplaçat diverses dotacions de bombers, un helicòpter medicalitzat, ambulància, el Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU), la Guàrdia Civil i la Policia Local.

El personal sanitari mobilitzat està fent el triatge dels ferits per a atendre els que presenten pitjor estat i el president del Principat, Adrián Barbón, està seguint les labors d'assistència. La majoria de ferits presenten contusions i fractures. Als més greus els han traslladat en helicòpter i diverses ambulàncies fins a l'Hospital d'Arriondas.

Segons Alsa, l'operadora que fa aquest trajecte des de fa 18 anys, entre els passatgers hi ha nou viatgers que han necessitat assistència mèdica per colps i fractures, a més del conductor del vehicle, un professional amb 21 anys d'experiència que habitualment fa aquest trajecte. L'autobús, amb una antiguitat de nou anys i quatre mesos i havia passat la ITV aquest mateix mes.

També et pot interessar

stats