Greta Thunberg: "Els joves són imparables en la lluita contra el canvi climàtic"

En la Cimera Climàtica de la Joventut a l'ONU es recorda que se celebraran més de 5.000 actes en 156 països.

VÍDEO | Greta Thunberg: \"Els joves són imparables en la lluita contra el canvi climàtic\"

A penes fa un any, Greta Thunberg era una adolescent de 15 anys preocupada pel canvi climàtic que va decidir iniciar una campanya global. Només uns mesos després, ja convertida en un símbol de l'activisme medioambiental, ha parlat a l'ONU invitada pel secretari general, António Guterres, en la Cimera del Clima dels joves. 

"Ahir, milions de persones de tot el planeta demanaren acció real pel clima, sobretot ho feren els joves. Hem demostrat que estem units i que els joves som imparables", ha dit l'activista.

El secretari general de l'ONU, António Guterres,  ha dit que hui preferia cedir la paraula als joves: "Vull que les meues netes tinguen un planeta habitable. La meua generació té una responsabilitat i la vostra és la que ha de donar comptes perquè no traïm el futur de la humanitat"

En un altra sala, Greta Thunberg ha continuat la seua intervenció fent una crida al respecte als experts:

"No vull que m'escolteu a mi, vull que escolteu els científics i que estigueu units al voltant de la ciència"

La protesta global contra el canvi climàtic tindrà el pròxim divendres dia 27 el punt culminant amb una vaga mundial que té ja el suport de milers d'associacions civils a tot el món. N'hi ha més de 5.000 actes programats en 156 països.

També et pot interessar

stats