Greta Thunberg arriba a Lisboa a temps per a la cimera de Madrid

La jove activista sueca contra el canvi climàtic ha viatjat vint dies en un catamarà per a no contaminar.

L'activista Greta Thunberg a Lisboa
L'activista Greta Thunberg a Lisboa / Pedro Nunes (Reuters )

L'activista sueca Greta Thunberg ha desembarcat aquest dimarts de migdia a Lisboa (Portugal), des d'on té previst desplaçar-se a la Cimera el Clima de Madrid. 

L'adolescent ha arribat a terra ferma després de vint dies travessia per l'Atlàntic a bord del vaixell ecològic La Vagabonde. Diverses embarcacions han acompanyat l'últim tram del catamarà fins la bocana del port lisboeta, on l'ha rebuda una batucada de tambors i pancartes amb missatges com a "Justícia climàtica ja", "Escolta a Greta, escolta el planeta" o "Hui barat, demà car", i un centenar de de joves simpatitzants, que han renunciat a les classes per a acompanyar-la.

Thunberg, de 16 anys, ha navegat des dels Estats Units amb son pare, els amos del vaixell –una parella australiana de youtubers i el seu bebé– i la navegant britànica Nikki Henderson.

Està previst que dimecres agafe un tren per a viatjar a Madrid. Abans oferirà una roda de premsa a Lisboa i es reunirà amb joves activistes, l'alcalde, Fernando Medina, i una delegació de parlamentaris portuguesos.

També et pot interessar