Greta Thunberg, als líders polítics: "No ens podem permetre un dia més sense prendre mesures"

L'activista sueca participa en un acte de Fridays for Future abans de sumar-se a la Marxa pel Clima a Madrid.

Imatge de portada: Greta Thunberg participa en una roda de premsa a Madrid

"No hem aconseguit res". Així de contundent ha sigut l’activista sueca Greta Thunberg en una compareixença a Madrid amb motiu de la Cimera del Clima, on la jove ha demanat als líders internacionals que actuen contra el canvi climàtic. "No podem permetre'ns un dia més sense prendre mesures", ha assegurat.

"La crisi climàtica continua sent una qüestió que ignoren les persones que estan en el poder. Hi ha gent que està sofrint i morint per aquesta emergència climàtica però no podem esperar més", ha afegit l’activista.

Greta Thunberg ha afirmat que "només és una activista climàtica", una peça més d'un moviment més gran que "s'està escoltant cada vegada més".

"No haurien d'escoltar-me més que a qualsevol persona", ha dit la jove en un acte a La Casa Encendida de Madrid, abans de sumar-se a la Marxa pel Clima que tindrà lloc a la ciutat aquest divendres de vesprada. 

A la roda de premsa, convocada pel moviment Fridays for Future, que està inspirat en Thunberg i les seues protestes tots els divendres enfront del Parlament de Suècia per a exigir mesures urgents contra el canvi climàtic, l'activista ha aparegut sobre l'escenari acompanyada d'altres joves.

Pel que fa a la Cimera del Clima que des de dilluns té lloc a Madrid, Thunberg ha afirmat que espera que augmente la conscienciació entre la població: "Hi ha una urgència visible però ara mateix no sembla que la gent ho entenga així; farem tot el possible perquè passe alguna cosa concreta i no siga ignorat més", ha afegit.

La jove activista sueca ha arribat aquest divendres a Madrid en un tren nocturn procedent de Lisboa, ciutat on ha estat des que dimarts va arribar dels Estats Units després de tres setmanes de travessia per l'Atlàntic en un veler.

També et pot interessar