Greenpeace penja un tauró de cinc metres davant del Ministeri d'Agricultura i Pesca en el Dia dels Oceans

L'organització ecologista pretén denunciar les captures incontrolades d'exemplars en tot el planeta

Tauró de Greenpeace davant del Ministeri d'Agricultura, Pesca y Alimentación, Madrid \n\nDía Mundial de los Océanos. Activistas de Greenpeace han accedido a la entrada del Ministerio de Agricultura, Pesca i Alimentació a Madrid
Tauró de Greenpeace davant del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a Madrid / Europa Press

Greenpeace ha penjat a la porta del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) a Madrid un tauró de cinc metres per a denunciar les captures incontrolades d'exemplars amb motiu del Dia dels Oceans.

Dos activistes han escalat per la façana del ministeri i han penjat xarxes de pesca reutilitzades, a més de diferents imatges que mostren sobreexplotació pesquera, a més del tauró que representa els 100 milions d'exemplars que moren anualment i "els centenars de milers que Espanya captura de manera descontrolada en aigües internacionals".

Els activistes han desplegat diverses pancartes amb els missatges: "Ministre, protegeix els oceans i no els seus negocis" o "Els oceans sense taurons sí que fan por". Per a Greenpeace, la pesca del tauró és un d'eixos exemples de per què es necessita un Tractat Global dels Oceans ambiciós, que es negociarà a l'agost en Nacions Unides, perquè no està regulada la seua captura que es considera pesca "accidental".

Segons l'organització ecologista, Espanya ha ratificat el compromís per a assegurar la protecció de, com a mínim, el 30% de l'oceà global a través d'una xarxa d'àrees marines altament protegides per a 2030. Però segons un document al qual va tindre accés Greenpeace després de la passada ronda de negociacions de març, la Secretaria General de Pesca del govern espanyol estaria "valorant positivament" excloure l'activitat pesquera del Tractat Global dels Oceans. Aquest fet, en la seua opinió, "no té sentit perquè la desenfrenada activitat pesquera és un dels principals problemes que tenen".

Greenpeace ha recordat que hi ha 17 espècies de taurons en perill d'extinció. Es calcula que 100 milions de taurons moren cada any, ja que són capturats com a captura accidental a l'Atlàntic, sense quotes ni seguiment. A pesar que l'objectiu regulat de la pesca és de peix espasa, segons Greenpeace, per cada peix espasa capturat, es pesquen 8 taurons i Espanya és líder mundial en el comerç de carn de tauró amb la quantitat d'exportacions més gran entre 2009 i 2019.

També et pot interessar

stats