Greenpeace denuncia que Espanya només recupera el 25% dels envasos plàstics

Un informe de l'ONG denuncia el fracàs del sistema de gestió de residus.

Més del 60% dels plàstics acaben en incineradores i abocadors, segons Greenpeace

Greenpeace ha presentat aquest dijous l'informe "Maleït plàstic: reciclar no és suficient". El text analitza el sistema de reciclatge a Espanya que, segons l'associació ecologista, és un complet fracàs.

Des de Greenpeace asseguren que un 10,5% de les restes de la nostra bossa de fem són envasos plàstics d'un sol ús, i que més del 60% acaben en incineradores i abocadors. Greenpeace assenyala com a responsables d'aquest problema les grans multinacionals, i asseguren que s'han d'adoptar solucions sostenibles per a detindre aquesta crisi.

Des de l'associació ecologista també apunten directament al consumidor, a qui reclamen un canvi radical que passa per potenciar la reutilització, fomentar la compra a granel i usar envasos de més d’un ús. D'aquesta manera, afirmen des de l'ONG, tindrem la oportunitat de parar la invasió de microplàstics que s'acumulen al mar, on són ingerits per la fauna marina i entren després a formar part de la nostra cadena alimentària.

Greenpeace va iniciar dimarts la campanya "Maleït plàstic" a la platja de Gaztelugache, a Biscaia, on van instal·lar un drac gegant que escopia plàstics, una manera de fer visible el problema i de denunciar-lo. El pròxim 17 de març, Greenpeace té prevista una acció de conscienciació a Guardamar del Segura, al Baix Segura, en el marc del Dia Internacional d’Acció pels Rius.

També et pot interessar

stats