La gravació d'un pilot mostra com el fum de l'incendi de Begís envaeix el cel

"Vaig sentir una enorme impotència" explica el comandant de vol que va sobrevolar la zona quan cobria la ruta València-Amsterdam.

Begís
19 d'agost 2022 - 13:26

Carles L. Masdeu, comandament de vol de la companyia Vueling, gravava els núvols de tempesta mentre cobria la ruta València-Amsterdam el passat dimecres al voltant de les 18:00 h. El vídeo va acabar retratant la imatge desoladora de la gran columna de fum tenyit de taronja que eixia de l'incendi forestal de Begís.

La sensació que vaig tenir és d'impotència per la magnitud de l'escenari que contemplàvem Carles L. Masdeu - Comandament de vol

L'endemà, tenien l'esperança de veure un paisatge ben diferent, amb un incendi afeblit per la pluja que havia caigut a la zona durant la nit i la matinada. Però, tal com ha explicat Carles a À Punt Notícies, "va ser molt trist" veure que, tot i que la situació era millor que el dia anterior, "encara estava l'incendi actiu i amb força". Des de la cabina podia apreciar com, "sens dubte, el vent estava empitjorant les coses".

L'efecte immediat de les imatges que estaven presenciant, tant ell com el seu copilot, que és d'Alacant, va ser de desolació i gratitud a les forces d'emergència. "La sensació que vaig tenir és d'impotència per la magnitud de l'escenari que contemplàvem, i un pensament d'agraïment a les personetes d'allà baix que estaven lluitant tant amb mitjans aeris com terrestres per acabar amb aquell infern", explica Carles L. Masdeu, "Tant de bo no en grave moltes d'imatges com aquestes".

També et pot interessar

stats