Grans vaixells històrics atraquen al port de València

Des d’aquest dijous fins a l’1 de novembre es podran visitar rèpliques de la nau Victoria, el galió Andalucía i el Pascual Flores

València acull un festival marítim amb vaixells històrics
València acull un festival marítim amb vaixells històrics / Europa Press

El port de València acull des d’aquest dijous fins a l’1 de novembre un festival marítim de grans vaixells històrics en el qual podran veure's rèpliques de la nau Victoria, el galió Andalusia i el Pascual Flores, tres cèlebres navilis.

La nau Victoria és la rèplica del navili que fa cinc segles, capitanejat per Fernão de Magalhães i Juan Sebastián Elcano, va protagonitzar la major aventura marítima de tots els temps, la Primera Volta al Món, entre el 1519 i el 1522. En el cinqué centenari, el vaixell és l’ambaixador d’enguany de la cimera. Un vaixell que és "una autèntica obra mestra" de la fusteria, amb “un minuciós rigor històric en què s'han respectat els detalls de l'original”, assegura l’organització. La rèplica, que ara s’exhibeix, ha solcat més de 26.000 milles nàutiques, fent escala en 17 països, i des de llavors no ha cessat de navegar pel món.

El públic també podrà pujar al galió Andalucía, rèplica dels cèlebres galions espanyols que durant segles van comunicar Espanya amb Amèrica i el Pacífic. Un navili “imponent” de 55 metres d'eslora i 930 metres de superfície vèlica en les set veles.

Al costat d'aquests dos navilis està el pailebot Pascual Flores, de 34 metres d'eslora, símbol dels últims velers del Mediterrani, construït a Torrevella (Baix Segura) el 1917 per al pròsper comerç de la sal amb el Mediterrani i Àfrica. Un clàssic veler que, durant l'estada a Maó, ofereix al públic els anomenats “batejos de mar”: navegacions d'aproximadament de tres hores des del port de Maó, en les quals el públic pot participar al costat de la tripulació d'una meravellosa travessia en un vaixell tan singular.

També et pot interessar

stats