Les grans superfícies s'ofereixen per a vendre massivament tests d'antígens

La patronal Anged ha plantejat la possibilitat al Ministeri de Sanitat i assegura que la mesura permetria "abaratir-ne substancialment el preu"

Test d'antígens per detectar Covid-19 fet a casa
Test d'antígens per detectar la covid-19 fet a casa

Grans cadenes de distribució com Alcampo, Carrefour, El Corte Inglés, Ikea o MediaMarkt han demanat al govern que els permeta vendre també tests d'antígens per a facilitar-ne així la distribució massiva entre la ciutadania i ajudar a combatre la gran onada de contagis que està suposant la variant òmicron.

L'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged), que agrupa també Apple Retail, Bricomart, C&A, Conforama, Costco, Eroski, FNAC, Leroy Merlin, Tendam, Toys R Us, Sarton, Worten i Dufry, explica que la venda d'aquests tests fora de les farmàcies ja es fa en països de l'entorn com Alemanya, França, Portugal o els Països Baixos.

Així, es "permetria distribuir de manera massiva els tests i abaratir-ne substancialment el preu", explica Anged, que recorda que la distribució comercial, gràcies a la seua presència en tot el territori, pot ajudar en aquesta fase de la pandèmia a fer més assequible l'autodiagnòstic i, per tant, la detenció dels contagis.

En aquest sentit apunta que les mascaretes són un exemple clar de com la distribució comercial ha ajudat a generalitzar l'accés a aquest producte i a abaratir-ne el preu durant la pandèmia.

Anged assegura haver escrit una carta a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en què li planteja la possibilitat que els tests d'antígens puguen començar a vendre's en la seua xarxa d'establiments comercials, conformada per milers de botigues en tot Espanya.

La patronal diu estar disposada a acordar "en els termes que les autoritats sanitàries estimen oportú una col·laboració que entenem molt necessària en aquesta fase de la pandèmia, en la qual s'està demandant als ciutadans la seua col·laboració en el control del virus, mitjançant l'autodiagnòstic dels contagis".

"Aquesta col·laboració, de fet, ja ha funcionat amb èxit a l'hora d'establir mesures de control i prevenció contra la covid a les botigues, tant per a empleats com per a clients", afirma la patronal.

També et pot interessar

stats