Les grans empreses valencianes ja vacunen les seues plantilles

L'adscripció d'una vintena de firmes en les últimes hores eleva a 40 les companyies que s'han unit al pla, que preveu protegir contra el coronavirus 35.000 treballadors i treballadores

Una empleada del Corte Inglés rep la vacuna contra el coronavirus al centre d'immunització de la companyia a València
Una empleada d'El Corte Inglés rep la vacuna contra el coronavirus al centre d'immunització de la companyia a València / À Punt NTC

Les grans empreses valencianes vacunen ja les seues plantilles. Una vintena de firmes s'han sumat en les últimes hores a la campanya d'immunització i eleven a quaranta les companyies adscrites al pla Sumem Salut + Economia, que la Generalitat ha signat amb les patronals CEV i CEOE.

Les participants, empreses privades de més de 400 treballadors i treballadores, immunitzaran vora 35.000 persones en les pròximes setmanes, segons ha informat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, des del centre de vacunació a la seu d'Agricultores de la Vega, una de les societats que ha començat a administrar els antígens contra el coronavirus a la plantilla.

Inicialment s'havia previst vacunar 50.000 professionals valencians, però la xifra s'ha corregit a la baixa en comprovar que una part ja ha rebut la vacuna dins de la campanya d'immunització a la població general.

Acompanya pel president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro, Barceló ha celebrat el pla com un exemple dels beneficis de la col·laboració publicoprivada. "La idea és ajudar des del sector privat a la sanitat pública", ha afegit Navarro, "perquè estendre al màxim la vacunació beneficia l'interés general de la societat".

Estendre al màxim la vacunació beneficia l'interés general Salvador Navarro - President de la CEV

Els treballadors i treballadores majors de 50 anys han estrenat la vacunació a les empreses, la mateixa franja d'edat que Salut Pública està protegint en la població general, ja que la campanya a les empreses privades replica els protocols i vacunes del pla vigent per al conjunt de la ciutadania.

La Conselleria de Sanitat Universal distribueix les dosis i les xeringues d'un sol ús i ha oferit cursos gratuïts per a l'administració de les dosis al personal sanitari de les empreses. Aquestes aporten els seus centres mèdics i serveis de prevenció sanitària així com el personal medicosanitari, que s'encarrega d'inocular les vacunes, tant al seu personal com a les filials i subcontractes.

Sanitat depura els llistats de les empreses per a evitar duplicitats

El Corte Inglés, una altra de les grans empreses adherides, vacuna aquest dimarts 114 treballadors dels 7.000 professionals valencians que preveu immunitzar en els punts de vacunació que ha habilitat a València i Alacant.

"Enviem un llistat d'edat, la conselleria el depura, extrau els que han rebut ja alguna vacuna i a partir d'ahí els citem", ha informat a À Punt el director de comunicació del centre comercial, Pau Pérez Rico, que ha destacat l'estreta col·laboració amb Sanitat en el procés. Segons ha explicat, el dijous 17 de juny començaran a immunitzar les persones de 40 a 49 anys, i seguiran baixant d'edat en sintonia amb la campanya en la població general perquè "no podem anar més enllà que la conselleria".

A més de les mencionades empreses, també han iniciat el procés de vacunació Power Electronics (Llíria) i Torrecid (l'Alcora), mentre que d'altres, com Grup Altadia (Vila-real), començaran el dimecres, i Ford (Almussafes) ho farà el dijous.

A l'acord amb Sanitat també s'han adherit Arcelor Mittal, el Centre Portuari d'Ocupació (on es vacunarà al personal de l'APM Terminal València, Cosco Shipping Ports, MSC, Temagra, Transmediterránea, València Terminal Europa i Randstad ETT), Dr. Franz Schneider, Iberdrola, Hisse Cream Factory Comaker, Mercadona, Urbaser i l'EMT de València.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, visita Agricultors de la Vega en el començament de la vacunació als treballadors
La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, visita Agricultors de la Vega en el començament de la vacunació als treballadors / À Punt NTC

També et pot interessar

stats