Les grans ciutats alerten de la falta de recursos per a controlar la mobilitat els caps de setmana

Municipis com Elx i Oriola tenen una gran població que està molt disseminada pel terme.

VÍDEO | Les grans ciutats alerten de la falta de recursos per a controlar la mobilitat els caps de setmana

Aquest dilluns han entrat en vigor les noves restriccions per a frenar l’avanç de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, entre les quals destaca el tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants durant el cap de setmana. D’aquesta manera, la ciutadania de setze localitats valencianes no podrà eixir del terme municipal des del divendres a les 15:00 hores fins a les 6:00 hores del dilluns.

Però, hi ha municipis amb una gran població i que està molt disseminada pel terme, com és el cas d’Oriola (Baix Segura) i Elx (Baix Vinalopó), on creix la dificultat per a controlar els desplaçaments.

En concret, garantir l’aplicació de les noves restriccions, implica un desplegament de recursos que per a aquestes localitats són limitats. En declaracions a À Punt, el regidor d’Emergències d’Oriola, Víctor Valverde, ha explicat que és “impossible” controlar els accessos a la ciutat, tot i disposar de tots els cossos de seguretat. Per exemple, en aquesta localitat, per a accedir a la pedania de la Murada o a Oriola costa s’ha de passar per altres termes municipals; per tant, cal eixir d’Oriola per a poder tornar a entrar-hi.

Aquest problema també afecta Elx, ja que qui visca a la pedania de la Marina i haja d’anar a l’àrea il·licitana dels Arenals del Sol haurà de travessar per Santa Pola. L’alcalde d’Elx, Carlos González Serna, vaticina un operatiu enrevessat.

També et pot interessar

stats