El graníssol sorprén les comarques de l'interior de València i Castelló

L'Agència Estatal de Meteorologia manté l'alerta per pluges i tempestes, amb acumulació que arriba a 40 litres per metre quadrat en només una hora

Imatges de les precipitacions i del graníssol en alguns punts de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

El temps continua inestable després dels ruixats i tempestes que s'han succeït al llarg d'aquest cap de setmana en diversos punts de la Comunitat Valenciana. Les pluges han continuat aquest dilluns. El més significatiu ha sigut la calamarsa que acompanya la tempesta. La pedra ha sorprés el veïnat d'alguns pobles de la Costera, com l'Alcúdia de Crespins, la Llosa de Ranes i Xàtiva. També s'han registrat precipitacions amb calamarsa a Anna i Xella (Canal de Navarrés), Aiora (Vall de Cofrents) i diversos punts de la Ribera Alta. A Morella (Ports), igualment el Centre de Coordinació d'Emergències ha registrat una forta pedregada a l'N-232, que ha paralitzat la circulació durant uns minuts, però no ha necessitat intervenció.

Els núvols que s'han format a la Vall de Cofrents-Aiora a primera hora d'aquesta vesprada s'han desplaçat ràpidament cap al sud-est, segons advertia l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en les seues xarxes. Això sí, "les acumulatcions de precipitació en aquesta tempesta de València no són molt importants, perquè es mou ràpid en direcció al sud-est. Entre 10 i 20 litres per metre quadrat es van acumulant", han explicat. 

Segons ha comunicat l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), les precipitacions més altes les han registrades a la Canal de Navarrés: a Millars han caigut 30 litres per metre quadrat i a Bicorb, 29; els segueixen de prop els Ports, en pobles com Cinctorres, amb 24 litres per metre quadrat, i Morella, amb 18; a El Royo (Racó d'Ademús) n'han caigut 24 i a Cortes d'Arenós (Alt Millars) n'han registrat 17. Si bé l'acumulació no ha sigut molt significativa, les precipitacions han generat algunes trombes d'aigua, com les que han caigut als carrers de Morella.

L'Agència Estatal de Meteorologia manté l'alerta per pluges i tempestes amb acumulació que pot arribar a 40 litres per metre quadrat en una hora a l'interior de València i Castelló. 

També et pot interessar

stats