La granissada provoca danys en la meitat de la collita d'ametla de les comarques del nord

Fepac-Asaja lamenta que aquests episodis de pluja intensa no ajuden a reomplir els aqüífers.

Camp d'ametlers, en una imatge d'arxiu
Camp d'ametlers, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Les tempestes que han afectat les comarques del nord durant el cap de setmana passat, i que han vingut acompanyades de granís, han provocat danys en el cultiu de l'ametla, la collita de la qual en algunes zones ha pogut veure's afectada fins a un 50%.

Les comarques més afectades han sigut la Plana Alta, la Plana Baixa i l'Alcalatén, i s'han acumulat fins a 40 litres per metre quadrat en localitats com les Useres i la Vall d'Alba, i 30 litres per metre quadrat a l'Alcora, Vila-real, Borriana o Castelló.

Des de Fepac-Asaja han assenyalat que encara que es prompte per a fer valoracions sobre els danys que hi ha hagut, sí que s'observen danys importants en el cultiu de l’ametla. Pel que fa al cultiu de cítrics, han assegurat que el fruit encara està en una fase molt primerenca.

L’organització agrària ha assenyalat que “lamentablement” aquests episodis de pluja intensa no ajuden a reomplir els aqüífers, ja que una gran quantitat d'aigua aboca directament a la mar, “amb el risc d'erosió que això comporta".

També et pot interessar

stats