Fortes pedregades i pluges en diversos punts de la Comunitat Valenciana

Emergències ha establit la situació de preemergència nivell taronja per tempestes al litoral nord de València 

Imatges de les pedregades en l'Alcora / À Punt NTC

Vesprada de tempestes acompanyades de pedra en diversos punts de la Comunitat Valenciana, en especial a l’interior nord del territori i en punts de la Vall d’Albaida.  La pluja ha descarregat amb força en punts com Sant Joan de Moró (48 litres per metre quadrat), Otos (46), Torrent (44), Xiva (42), Benicàssim (40), Xèrica (40), Agullent (39) i Castelló de la Plana (35).

La granissada ha descarregat amb especial força a la Plana Alta, Plana Baixa, l'Alcalaten, la Foia de Bunyol, la Vall d'Albaida i l'Horta. En concret, a l'Alcora, fonts municipials han explicat que la intensitat s'ha concentrat entre les 17:00 i les 17:20 hores. La pluja ha entrat en baixos i garatges, i ha provocat danys en persiones. L'Ajuntament ha informat que està limitant l'accés als camins, sense que s'haja de lamentar cap dany personal.

Davant d'aquest temporal de pluja, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha establit la situació de preemergència nivell taronja per tempestes al litoral nord de València. Les comarques del nord i l'interior de la província de València continuen en nivell groc per risc de pluja. 

A Nules els bombers s’han mobilitzat per a recuperar un vehicle atrapat per l’aigua. Per la seua banda, el Consorci Provincial de Bombers de València ha avisat que ja estan rebent els primers avisos pels efectes de les pluges, en concret d’un cotxe atrapat per l'aigua a Xiva, i un habitatge inundat a Xest.

Des del servei d’Emergències han informat a través de Twitter que també han rebut avisos per caiguda de llamps a Almassora, Algímia d’Almonesir i Navaixes, així com de reducció d’aigua en immobles a València i Riba-roja de Túria.  

Les tempestes també han descarregat amb força a Xiva

Davant l'amenaça de pluges fortes, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha recomanat aquesta vesprada circular només per vies principals i evitar la circulació per zones inundables.

També et pot interessar

stats