Les granges escola demanen ajudes per a evitar desaparéixer

Hi ha 25 granges escola a la Comunitat Valenciana

Una imatge d'una granja escola
21 d'abril 2021 - 18:07

Les granges escola demanen ajuda per a evitar desaparéixer. La pandèmia ha frenat en sec la seua activitat i han passat de rebre centenars de xiquets cada dia a estar inactives. Reivindiquen el seu paper d'educadores mediambientals. Hi ha 25 granges escola a la Comunitat Valenciana.

La d’Olocau ha hagut de recol·locar el 70% dels seus animals en cases d’amics, veïns i associacions per a retallar despeses i tractar de sobreviure. Ja fa 14 mesos que estan sense ingressos, i mantindre els pocs animals que queden a la granja, i les instal·lacions, suposa 18.000 euros al mes.

“La societat necessita aquest tipus d’activitats i experiències, però és impossible continuar si no rebem més ajudes”, explica Fernando Estellés, del parc ADAI.

“Les activitats per a xiquets i xiquetes s'han deixat de banda, no s'ha previst cap mena d'ajuda ni solució, i potser quan vulguem tornar a la normalitat ja no hi haurà cap instal·lació que puga oferir aquests serveis”, ha dit a À Punt Paco Ferrandis, de la granja Mas del Capellà.

També et pot interessar

stats