El Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana ompli els hotels

Més de 2.000 efectius garantiran la normalitat en un esdeveniment que acollirà al circuit de Xest més de 200.000 aficionats.

VÍDEO | El Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana ompli els hotels

El Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana, a Xest, torna a portar el ple total als hotels de València aquest cap de setmana. Els establiments valencians ja estan al 97% d'ocupació amb les reserves anticipades i alguns d'ells han penjat el cartell de complet per a aquest dissabte, jornada que també ha esgotat les localitats del Circuit Ricardo Tormo de Xest.

Una cita que tindrà un dispositiu de seguretat conformat per vora 2.000 efectius que garantiran la normalitat en un esdeveniment que acollirà al circuit més de 200.000 aficionats. Un total de 5 helicòpters de trànsit vigilaran la seguretat del circuit de Xest durant la celebració del premi i, per segon any consecutiu, els drons faran un paper important.

L'any passat l'aquest esdeveniment va representar un impacte econòmic de 50 milions d'euros per a tot l'entorn de València. Enguany els hotels de la ciutat registren un lleuger increment d'ocupació del 2% respecte al 2018. No obstant això, enguany aquest augment ha vingut acompanyat d'un descens del preu mitjà de 9 euros per habitació i nit, i s'ha situat en 221 euros, segons les dades recopilades per la patronal Hosbec.

A les xifres més que positives d'ocupació s'uneix la despesa diària als hotels valencians, que en aquest 2019 es preveu que superen els 330 euros per dia i arribarien gairebé a 700 euros el cap de setmana. La patronal calcula que els hotels de la ciutat de València obtindran un total d'ingressos mitjans en allotjament del voltant de dos milions d'euros durant el cap de setmana.

Un gran dispositiu

La Conselleria de Sanitat ha previst un dispositiu específic i prestarà assistència sanitària a les vies d'accés al circuit, a les poblacions adjacents i a les vies de comunicació, mentre que les zones de pista i àrees destinades al públic les atendran els dispositius que estableix i coordina el mateix centre mèdic del circuit de Xest.

L'Ajuntament ha instal·lat un punt violeta al centre de la població, que estarà operatiu al llarg de tot el cap de setmana, on es preveu que els aficionats acudisquen a les diverses festes i celebracions convocades al voltant del món de les dues rodes.

Renfe ha programat un dispositiu especial de transport amb una oferta de 204 trens, amb parada a l'estació del circuit de Xest, des del dijous 14 de novembre fins al diumenge 17.

Així, Xest es prepara ja per al Gran Premi de Motociclisme, l'última cita esportiva del campionat, marcada enguany per l'anunci de retirada del pilot Jorge Lorenzo. El circuit Ricardo Tormo alberga aquest divendres les primeres sessions d'entrenaments del Gran Premi de la Comunitat Valenciana del Campionat del Món de motociclisme en les categories de MotoGP, Moto2 i Moto3.

També et pot interessar

stats