Gran assistència de públic a les primeres mascletaes de Fogueres

La mascletà de diumenge ha sigut un homenatge a foguerers i foguereres, i la de dissabte va ser contra la violència de gènere.

La mascletà de diumenge ha sigut un homenatge a foguerers i foguereres, i la de dissabte va ser contra la violència de gènere.
03 de juny 2018 - 21:50

Aquest primer cap de setmana de juny s'han disparat dues de les quatre mascletaes organitzades fora de concurs. La que aquest diumenge ha disparat la pirotècnia Germans Sirvent (nova denominació de l'antiga Pirotècnia Alacantina) estava dedicada a foguerers i foguereres, i s’hi han cremat prop de 90 quilos de pólvora. La bellesa del foc, Aleida González, i la bellesa del foc infantil, Andrea del Caño, amb les seues dames, han presidit la disparada. 

La cèntrica plaça dels Estels ha tingut hui una gran assistència de públic, igual que ahir dissabte, dia en què la pirotècnica de Borriana, Reis Martí, va disparar una mascletà contra la violència de gènere. Tots els coets i masclets eren de color morat, com també les samarretes que portaven tots els treballadors de la pirotècnia. 

 

En el 90 aniversari de la festa de Fogueres, totes les mascletaes fora de concurs tenen una dedicatòria especial. D'aquesta manera, la del pròxim dissabte dia 9, a càrrec també de Germans Sirvent, retrà homenatge a barraquers i barraqueres, i la de diumenge dia 10, que dispararà Reis Martí, als artistes foguerers.

L'Ajuntament d'Alacant ha informat del dispositiu especial de seguretat, en què cada dia participen 60 efectius de Policia Local, Bombers i Protecció Civil. Hui s'ha atés quatre persones, un home que ha patit una caiguda i l'han traslladat a l'hospital, i tres persones més ateses per marejos i baixades de tensió.

Nou mascletaes més 

A més d'aquestes quatre mascletaes fora de concurs, enguany hi haurà un total de nou disparades, una per cada deu anys de Fogueres. Començaran el dissabte 16 de juny, i finalitzaran el diumenge 24. 

També et pot interessar

stats