Grafits contra l’assetjament a Castelló

La Policia Local de Castelló i la regidoria de Joventut de la ciutat organitzen el II Concurs de Grafits contra l’Assetjament.

Participants del II Concurs de Grafit donant forma als murals
Participants del II Concurs de Grafit donant forma als murals

Una vintena de joves de diversos instituts d’educació secundària de la ciutat de la Plana participen en el II Concurs de Grafits Policia Local de Castelló 2018, amb un lema principal; “Contra l’assetjament en qualsevol àmbit de la societat”. La temàtica i l’objectiu d’enguany és la prevenció d’este defecte de la societat del segle XXI en qualsevol entorn, encara que fent atenció especial a l’assetjament a les aules i a les xarxes socials. Un altre dels objectius que han perseguit els organitzadors de l’esdeveniment, la Policia Local i la regidoria de Joventut del consistori, és promocionar i donar participació a creadors i creadores de grafit i art urbà de qualitat com a via d’expressió cultural i artística. Els grafiters seleccionats per a plasmar la seua idea en murals van ser seleccionats prèviament per un jurat després que presentaren esbossos originals de les seues idees contra l’assetjament.

Expressions contra l’assetjament

“Si hi ha abús, conta-ho”, “La força del valent”, “L’assetjament no és una moda” o “Allibera el teu cor de l’odi”, són algunes de les expressions que han anat apareixent lentament sobre una llarga paret blanca. Les expressions i els murals acolorits han eixit de les mans i les ments de joves adolescents. Cors rojos, punys a l’aire, crits de llibertat, abraçades i altres il·lustracions de lluita en positiu per combatre l’assetjament han omplit dels colors de l’esperança un mur de més de 50 metres del carrer Calderón de la Barca de Castelló.

També et pot interessar

stats