Els governs de la UE destinen 57 milions per als danys de les inundacions a la Comunitat Valenciana i altres tres comunitats

El Parlament Europeu ha de donar també llum verda a les ajudes, amb càrrec al Fons de Solidaritat, per a completar el procés.

Destrosses al Baix Segura
Destrosses al Baix Segura / À Punt

Els governs de la Unió Europea han donat llum verda aquest dimecres a destinar 56,7 milions d'euros en fons europeus per a pal·liar els efectes de les inundacions que van tindre lloc a la Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella-la Manxa i Andalusia al setembre del 2019.

Els Vint-i-set han aprovat la proposta original de la Comissió Europea, que preveia el desembossament total de 279 milions d'euros per a Espanya, Itàlia (212 milions), Portugal (8 milions) i Àustria (2,3 milions) amb l'objectiu de fer front a diferents desastres naturals de l'any passat.

Els diners es canalitzaran a través del Fons de Solidaritat de la UE, que s'utilitza en cas de catàstrofes naturals greus. El Parlament Europeu ha d'aprovar també aquestes ajudes com a últim pas per a completar el procés.

"Les regions de tota la UE continuen patint les conseqüències econòmiques de les catàstrofes naturals que van ocórrer l'any passat, a les quals s'ha afegit ara la crisi de la Covid-19. La decisió de donar ajuda constitueix un altre exemple concret de solidaritat europea en acció", ha destacat Zdravko Maric, ministre d'Hisenda de Croàcia. Aquest país ocuparà la presidència de la UE fins al final de maig.

També et pot interessar

stats