El govern trau a informació pública l'estudi del túnel passant de València i de l'AVE València-Castelló

El Ministeri de Transports destaca que ambdues són actuacions que "conformen la solució per a una nova connexió ferroviària global entre València i Castelló de la Plana"

Estació de trens de Castelló de la Plana
Estació de trens de Castelló de la Plana / Arxiu

El govern central, a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha tret a informació pública l'estudi informatiu del nou eix passant nord-sud de la xarxa arterial ferroviària de València i l'estudi informatiu de la línia d'Alta Velocitat València-Castelló de la Plana.

Així, es recull aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que publica l'anunci de la Direcció General de Planificació i Avaluació de la Xarxa Ferroviària pel qual se sotmeten a informació pública els dos estudis informatius.

El BOE destaca que de manera simultània s'han sotmés a exposició pública els dos estudis informatius perquè ambdues són actuacions que "conformen la solució per a una nova connexió ferroviària global entre València i Castelló de la Plana".

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assegurat que l'aprovació dels estudis signifiquen "un avanç substancial no sols per al corredor mediterrani", ja que tindran també "un impacte positiu en la situació de les rodalies".

30 dies d'exposició pública

Aquests estudis informatius se sotmeten a exposició pública per un període de 30 dies hàbils comptats a partir d'aquest dijous. Durant aquest període, els qui ho desitgen podran formular observacions sobre la concepció global del traçat

Les administracions competents en matèria urbanística hauran de suspendre, en les zones afectades pels traçats i les actuacions ferroviàries, l'aprovació de noves classificacions i qualificacions de sòl, els efectes de les ja aprovades i l'atorgament de noves autoritzacions i llicències urbanístiques.

Aquesta suspensió tindrà un termini màxim d'un any a partir de la data de publicació dels anuncis d'informació pública. No obstant això, aquest termini podrà prorrogar-se durant un màxim de sis mesos.

També et pot interessar

stats