El govern traça el full de ruta de la ciència i injectarà 18.400 milions en quatre anys

Els objectius del pla seran atraure i retindre el talent, enfortir la transferència del coneixement a la societat, estrényer la col·laboració publicoprivada i simplificar la càrrega burocràtica de la investigació

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, este dimarts
La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, este dimarts / Zipi Aragón (EFE)

El govern ha traçat el full de ruta que ha de seguir la ciència i la innovació durant els pròxims quatre anys i ha previst inversions que sumen 18.400 milions d'euros.

L'objectiu és situar a Espanya en la senda per a aconseguir l'objectiu que la inversió en recerca i desenvolupament arribe al 3% del PIB l'any 2030.

El Consell de Ministres ha aprovat el Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2024-2027. Una iniciativa pilotada des del Ministeri de Ciència que implicarà deu departaments més i que l'executiu ha defensat com un "punt de partida" per a situar la ciència i la innovació com a motor de la transformació del país.

Els objectius principals del pla, en línia amb la nova llei de la ciència i la tecnologia, seran atraure i retindre el talent, enfortir la transferència del coneixement a la societat, estrényer la col·laboració publicoprivada, simplificar la càrrega burocràtica de la investigació i reforçar el protagonisme del personal tècnic i de gestió del sistema.

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha subratllat que es tracta d'una inversió "sense precedents", i ha incidit que el govern aposta per la ciència i el coneixement "per a millorar la qualitat de vida de les persones i la qualitat de la democràcia".

També et pot interessar

stats