El govern reforça a la Comunitat Valenciana les oficines d'estrangeria amb 38 empleats públics

El Ministeri de Política Territorial posa en marxa un pla de xoc per a reforçar els centres en tot Espanya amb 295 reforços

Comissaria de la Policia Nacional d'Alacant
Comissaria de la Policia Nacional d'Alacant / Europa Press

El Ministeri de Política Territorial ha reforçat les oficines d'estrangeria amb 295 empleats públics per a agilitar la tramitació d'expedients i reduir el nombre d'autoritzacions en tràmit i els temps de resolució. De les noves incorporacions, la Comunitat Valenciana comptarà amb 38 empleats públics: vint a Alacant, catorze a València i quatre a Castelló.

Les oficines d'estrangeria van rebre l'any 2021 més de 866.790 sol·licituds d'autoritzacions, rècord de sol·licituds/any en la sèrie històrica 2012-2021. Aquesta xifra representa un increment del 28,57% respecte al 2020 i de l'11,60% respecte al 2019, any que també va ser rècord de la sèrie 2012-2019.

Amb aquesta mesura, el Ministeri de Política Territorial, responsable dels recursos humans de les oficines d'estrangeria, fa front als reptes als quals aquestes oficines s'enfronten a conseqüència de l'augment de sol·licituds d'autorització de residència i de treball dels últims anys i que únicament va quedar interrompuda en els mesos més durs de la pandèmia.

Política Territorial impulsa amb aquesta mesura la posada en marxa d'un pla estratègic que té entre els objectius cercar la millor atenció a la ciutadania en el territori i agilitar els tràmits i expedients que afecten els estrangers a Espanya.

El personal que s'incorpora permetrà, segons dades del ministeri, reduir aproximadament 190.000 expedients pendents de resolució, concloure la regularització dels ciutadans britànics després del Brexit i fer front a la tendència a l'alça de les sol·licituds presentades per ciutadans d'altres nacionalitats.

També et pot interessar

stats