El Govern de Navarra recorre al Suprem per a elevar la condemna de La Manada

Assegura que no comparteix les diferents sentències que s'han dictat del cas i entén que “sempre hi va haver violència”.

El Govern de Navarra recorre al Suprem per a elevar la condemna de La Manada
El Govern de Navarra recorre al Suprem per a elevar la condemna de La Manada

El Govern de Navarra, que s’ha personat com a acusació popular contra els cinc membres de La Manada condemnats per abusos sexuals a una jove en els Sanfermines del 2016, ha presentat un recurs de casació davant el Tribunal Suprem perquè entén que hi va haver violació, i que la sentència ha de contemplar penes majors.

Els joves van ser jutjats en primera instància per l'Audiència Provincial de Navarra, que els va condemnar a nou anys de presó per abús sexual amb prevalença. Posteriorment, el Tribunal Superior de Justícia de Navarra va confirmar la condemna,  ja que tampoc va apreciar l'existència de violació en els fets, com demanen les acusacions.

Ara, el Govern de Navarra ha fet "el següent pas” amb la presentació d’aquest recurs. “Des del primer moment no hem compartit les diferents sentències que s'han dictat del cas i hem entés sempre que hi va haver violència”.

Aquest és l'argument que sustenta el seu recurs, admés ja pel Tribunal Suprem, i que “avança en la línia de sol·licitar una pena major per als encausats”.

Precisament, aquest dilluns l’advocat dels cinc membres de La Manada va anunciar la presentació d’un recurs de casació davant el Tribunal Suprem contra la condemna de 9 anys de presó per un delicte d’abús sexual amb superioritat.

També et pot interessar

stats