El govern estudia tipificar la violència econòmica masclista com a violència de gènere

La jutgessa que ha presentat aquesta iniciativa adverteix que els efectes de la "violència econòmica" de gènere són "tant o més nocius" que les agressions físiques

Una dona sosté un cartell en una protesta
Una dona alça un cartell en una protesta / Europa Press

El govern s'ha compromés a estudiar la proposta d'una jutgessa de Mataró (Barcelona) per a tipificar la "violència econòmica" masclista com una modalitat de la violència de gènere, que preveja una reparació integral a les víctimes tant del mal econòmic causat com del "mal social".

Així ho ha anunciat la mateixa magistrada, Lucía Avilés, titular del jutjat penal número 2 de Mataró, en un missatge en les xarxes socials. Avilés celebra que el Ministeri de Justícia s'haja compromés per escrit a estudiar la seua proposta, que va elevar en una exposició raonada al govern, per a tipificar en el Codi Penal la violència econòmica d'arrel masclista com a violència de gènere.

Després de la carta que la jutgessa publicà en el seu compte de Twitter, el Ministeri de Justícia afirma que valoraran "amb tot interés" la seua proposta, ja que estan "plenament convençuts" que cal erradicar la violència de gènere "en totes les seues manifestacions" i garantir la protecció, atenció i recuperació de les dones que la pateixen, així com les dels seus fills.

En la missiva, Justícia admet que la llei de 2004 contra la violència de gènere, "que en el seu moment" va situar a Espanya "en l'avantguarda" de la lluita contra la violència masclista, "mereix ser actualitzada i adaptada a les noves formes de violències que s'exerceixen contra les dones".

Carta de Sánchez a la jutgessa

La jutgessa també ha rebut una carta en nom del president del govern, Pedro Sánchez, en què el cap de l'executiu es congratula pel fet que el Ministeri de Justícia li haja comunicat que la seua proposta serà estudiada "amb deteniment" per a tipificar "de manera específica i adequada" la violència econòmica com a modalitat de la violència de gènere.

La jutgessa va presentar aquesta iniciativa en advertir que els efectes de la "violència econòmica" de gènere són "tant o més nocius" que les agressions físiques i suposen un "empobriment de les dones" amb un "impacte real" sobre la seua salut.

També et pot interessar

stats