El govern espanyol veu "adequades" les dimensions de la plantilla de rodalies

Els consumidors exigeixen mesures urgents per a solucionar els retards i les deficiències del servei ferroviari.

VÍDEO | El govern espanyol veu \"adequades\" les dimensions de la plantilla de rodalies

El govern espanyol assegura que actualment la plantilla de Renfe a la Comunitat Valenciana està "adequadament dimensionada a les necessitats productives" tant per al servei de rodalies com per als de mitjana distància. Respon així la pregunta parlamentària que havia formulat a l'executiu espanyol el senador de Compromís, Carles Mulet, per a saber quant de personal calcula que fa falta en aquests serveis per a donar un "servei òptim".

A més, ha destacat que en els últims mesos Renfe està duent a terme el nombre més gran d'incorporacions de personal dels últims 30 anys, fet que demostra un esforç de l'empresa per a oferir un servei de qualitat.

Els retards i cancel·lacions de trens de rodalies i mitjana distància són cada vegada més freqüents a les estacions valencianes, com també ho són les protestes per part dels usuaris d'aquests serveis. 

L'organització de consumidors Facua a la Comunitat Valenciana i l'Associació Valenciana pel Transport Públic (Avptp) exigeix "mesures urgents" al Ministeri de Transport i a Renfe per a solucionar el que consideren un "caos ferroviari" en el territori i denuncien la "falta d'inversions" que permetrien millores. 

La Generalitat i el govern espanyol han acordat reunir-se durant el mes de febrer en la comissió de seguiment del pla de rodalies per a abordar la situació. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en una entrevista al ’20 h NTC’ ha informat que, per a revertir aquesta situació, es posarà en marxa un pla de xoc juntament amb el Ministeri de Transports.

També et pot interessar

stats