El govern espanyol treballa per a agilitzar la condició de víctima de violència masclista

Les dones tarden una mitjana de 8 anys i 8 mesos a denunciar els seus maltractadors.

Imatge de portada: Concentració en rebuig a la violència masclista

La delegada del govern espanyol contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, ha anunciat que l'executiu reunirà les comunitats autònomes abans que acabe el mes de març per a agilitar el reconeixement a dones víctimes de violència de gènere.

L’objectiu és impulsar el títol que acredite la situació de víctima de violència de gènere a una dona maltractada sense haver que necessite presentar una denúncia.

Per tant, les administracions locals, i no sols els jutges, podran acreditar la condició de víctima de violència masclista i agilitzar així les mesures de protecció i altres ajudes abans d'iniciar-se el procediment judicial.

Rosell ha avançat que aquesta mesura, inclosa dins del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, es prendrà en una pròxima reunió de la Conferència Sectorial que tindrà lloc abans que acabe març.

Segons la delegada del govern espanyol contra la Violència de Gènere, la mesura busca posar fi a "la bossa negra" de dones assassinades per violència de gènere que no havien denunciat prèviament la seua situació de maltractament.

Huit anys i huit mesos de mitjana per a denunciar 

De mitjana, les dones tarden huit anys i huit mesos a denunciar els seus maltractadors. Així ho alerta un estudi presentat hui per la delegada del govern contra la violència de gènere. Cap de les 10 dones assasinades des que va començar l'any havia presentat una denúncia prèvia.

D'acord amb l'estadística oficial, des que ha començat l’any deu dones han sigut assassinades per violència masclista i cap d'elles havia acudit a les forces i cossos de seguretat de l'Estat per a denunciar. 

També et pot interessar

stats