El govern espanyol revisa la proposta de la Generalitat de passar a la fase 1 al complet

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, es reuneix amb el ministre de Sanitat per a explicar-li les restriccions que s’hi aplicarien.

La terrassa d'un bar, a Alcoi
La terrassa d'un bar, a Alcoi / À Punt NTC

El govern espanyol comença a revisar aquest dijous la proposta de la Generalitat perquè els 14 departaments de salut valencians que falten passen a la fase 1. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, es reuneix amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per a explicar-li les restriccions que ha decidit imposar en aquesta nova etapa de la desescalada.

Així, aquestes limitacions passen per no permetre que se celebren espectacles a l’aire lliure amb menys de 200 persones i que en el departament de la Ribera no es puguen fer reunions de fins a 10 persones en terrasses ni domicilis, ni tampoc fora de la unitat familiar.

Segons Barceló, aquesta última restricció s’ha pres per prudència, ja que entre el 4 i el 9 de maig es va registrar un brot amb 68 contagis en aquest departament de salut. Aquesta mesura afecta, per tant, vora 260.000 ciutadans de 30 municipis, que ja han mostrat resignació.

La petició de la Generalitat també inclou que quan estiguen tots els departaments en la fase 1, es permeta la mobilitat per províncies. Previsiblement, la decisió del ministeri es coneixerà aquest divendres de vesprada.

També et pot interessar

stats