El govern espanyol reitera que els clubs hauran d'acatar la decisió de jugar a porta tancada

L'Eurolliga considera que el partit del València Basket pot jugar-se amb públic perquè no hi haurà cap aficionat desplaçat de Milà.

Pavelló Font de Sant Lluís
Pavelló Font de Sant Lluís

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha insistit que qualsevol club de bàsquet o de futbol “haurà d'acatar” la decisió de celebrar a porta tancada els partits en què hi haja afluència d'aficionats procedents de zones de risc pel coronavirus, com ara el nord d'Itàlia.

La decisió, adoptada d'acord amb les comunitats autònomes, el Consell General d'Esports i les autoritats esportives, afecta el partit de la Lliga de Campions entre el València CF i l'Atalanta i el d’Eurolliga entre el València Basket i l’Olimpia de Milà.

El València Basket no veu motius per a jugar a porta tancada

No obstant això, el València Basket ha manifestat que el partit es pot jugar amb normalitat i, per tant, amb públic, ja que entén que no hi haurà una “alta presència d'aficionats que provinguen de les zones de risc”, condició que argumenten les autoritats espanyoles.

Respecte a això, Illa ha dit que, en principi, aquest partit entra dins de la decisió adoptada i ha assenyalat que si “hi haguera alguna justificació que acreditara que no és així s'analitzarà detalladament”. Això sí, el ministre confia en la comprensió del club valencià.

L'Eurolliga considera que es pot jugar amb públic

L'Eurolliga ha assenyalat que respecta “totalment la recomanació del Ministeri de Sanitat sobre la situació provocada pel Covid-19”, respecte als esdeveniments esportius disputats a Espanya.

No obstant això, considera que el partit pot jugar-se amb públic perquè no hi haurà "cap aficionat desplaçat de Milà i només esportistes, tècnics i membres de l'equip directiu del conjunt milanés”.

Tant l’Eurolliga com el València Basket entenen que amb aquesta excepció “el partit compleix amb tots els requisits establits per part del Ministeri de Sanitat per a poder disputar-se amb públic i amb total i absoluta normalitat”.

El València CF estudiarà propostes alternatives

D’altra banda, segons ha pogut saber À Punt, el València CF està estudiant propostes alternatives a jugar a porta tancada el partit de Mestalla contra l'Atalanta.

Aquestes mesures podrien passar per deixar entrar només a abonats del club, la qual cosa limitaria la presència d'aficionats de zones de risc. No obstant això, des del club asseguren que, en última instància, respectaran la decisió final tant de la UEFA com del Ministeri i la Conselleria de Sanitat.

Puig: “Les decisions s'han d’acordar en conjunt”

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que les decisions que s'adopten sobre la celebració d'esdeveniments esportius davant l'epidèmia de coronavirus han de ser “acordades amb el conjunt de les comunitats autònomes i amb el Ministeri de Sanitat”.

Així, ha asseverat que cal prendre les decisions “que siguen les millors per a defendre l'interés general i, sobretot, la seguretat sanitària”.

També et pot interessar

stats