El govern espanyol recomana l’ús de mascaretes en zones d’aglomeració

L’executiu en repartirà a la ciutadania a partir del dilluns, quan els treballadors dels sectors econòmics no essencials tornen a la faena.

VÍDEO | El govern espanyol recomana l’ús de mascaretes en zones d’aglomeració

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que el govern espanyol recomana l’ús de mascaretes en els trajectes de desplaçament als llocs de treball, en què puga haver-hi aglomeracions. Per això, en repartirà a la ciutadania a partir de dilluns en llocs com les estacions de metro i tren, quan els treballadors dels sectors econòmics no essencials tornen a la faena, perquè es puguen protegir del coronavirus.

En concret, l’executiu recomana usar-les en zones d’aglomeració i de manera complementària a la higiene de mans, el distanciament social i d’higiene general. Les considerades com a productes sanitaris han de ser utilitzades pels sanitaris i col·lectius amb ús protocolitzat, però hi ha una altra nova mascareta que Europa va recomanar fa dos dies, denominada higiènica o de barrera, que és la que ha d’usar la població en general.

Per aquest motiu, Illa ha assegurat que el govern activarà tota la producció nacional possible perquè les mascaretes estiguen disponibles.

“Encara estem en fase de confinament”

Illa ha recordat que Espanya seguirà en fase de confinament almenys fins al 26 d’abril en els mateixos termes que des que es va decretar l’estat d’alarma a pesar la tornada al treball dels sectors econòmics no essencials. “No estem en fase de desescalada, encara estem en fase de confinament, ha destacat.

Per tant, Illa ha explicat que l’única restricció que s’alça és la referent a la tornada a l’activitat dels sectors que van parar amb l’enduriment de les mesures. “Els espanyols podrem eixir per a anar treball i per a comprar béns bàsics, com ara medicaments i aliments”, ha asseverat.

Guia de bones pràctiques

Així mateix, el ministre ha anunciat la creació d’una guia de bones pràctiques, que es difondrà el cap de setmana per a recordar les pautes recomanables en l’estat d’alarma.

Entre les recomanacions d’aquesta guia destaquen les següents: no acudir al treball si tens símptomes; utilitzar el transport que millor garantisca les distàncies entre persones, preferiblement caminant, bicicleta o vehicle privat, i minimitzar el contacte de treballadors i els clients amb les mesures necessàries.

Un milió de tests

D’altra banda, el ministre ha apuntat que ja s’han distribuït un milió de tests entre les comunitats autònomes, i ha avançat que entre hui i demà se’n distribuiran un milió més.

També et pot interessar

stats