El govern espanyol provarà una experiència de geolocalitzacio a València contra la Covid-19

També activarà un web d’informació verificada, una oficina de dades i un sistema per a descongestionar els telèfons d’atenció sanitària.

Controls policials a l'eixida de València el passat divendres
Controls policials a l'eixida de València el passat divendres

El govern espanyol estudiarà la mobilitat de les persones per a poder identificar aglomeracions i colls de botella a fi de previndre l'extensió de la Covid-19, segons ha anunciat la vicepresidenta i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño.

Per a entendre aquests desplaçaments, s'intentarà desenvolupar instruments d'intel·ligència artificial, segons ha anunciat Calviño en una roda de premsa, en la qual ha informat de la posada en marxa d'un projecte pilot a València a aquest efecte.

La posada en marxa d'un lloc web amb informació verificada sobre el coronavirus; un assistent conversacional per a entendre les necessitats dels majors; una aplicació per a mòbils per a descongestionar els telèfons d'atenció sanitària; així com una oficina de dades del nou coronavirus són altres de les iniciatives anunciades per la ministra per a combatre l’epidèmia.

Sobre l'oficina de la dada del coronavirus ha afirmat que implicarà un sistema centralitzat per a gestionar les dades de les comunitats autònomes amb la finalitat que es puguen entendre les situacions en les quals es troba tot el territori i es puga donar informació actualitzada a tots els hospitals.

Aquestes iniciatives se sumen al llançament del programa Accelera Pime, ja posat en marxa, per a finançar amb una línia de crèdits el teletreball, a través de Red.es, segons ha recordat la ministra.

També et pot interessar

stats