El govern espanyol prohibirà tallar els subministraments a tots els consumidors vulnerables

La ministra de Transició Ecològica ha anunciat que l'extensió de la limitació es pretén incloure en el reial decret llei antidesnonaments

La vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, en una imatge d’arxiu
La vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, en una imatge d’arxiu / David Zorrakino (Europa Press)

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha anunciat aquest divendres que el govern estatal ampliarà la garantia de no tallar el subministrament durant l'estat d'alarma a tots els consumidors vulnerables i no únicament als que estan en risc d'exclusió.

Ribera ha comunicat aquesta decisió després d'una reunió amb organitzacions de la Plataforma Tercer Sector, que recull les organitzacions més representatives de l'àmbit social.

La ministra i vicepresidenta quarta ha assegurat que l'extensió de la limitació es pretén incloure en el reial decret llei antidesnonaments, que podria tractar-se en el Consell de Ministres del dimarts vinent.

Ribera ha emfasitzat que ja existeixen prohibicions dels talls de subministrament elèctric i una aplicació de facto per part dels ajuntaments, que impedeix que les famílies vulnerables identificades pels serveis socials municipals siguen privades de l'accés a l'aigua.

La responsable de Transició Ecològica ha recordat que el ministeri continua treballant juntament amb consistoris i comunitats autònomes per a posar en marxa respostes eficaces contra la pobresa energètica a curt, mitjà i llarg termini.

També et pot interessar

stats