El govern espanyol preveu exhumar Franco el 21 o el 22 d'octubre

Fonts de l’executiu expliquen que són els dies més probables per a traure'n les restes però avisa que les dates no són definitives.

Imatge d'arxiu del Valle de los Caídos
Imatge d'arxiu del Valle de los Caídos / Ricardo Rubio (Europa Press)

El govern d’Espanya estudia com a possibles dates per a dur a terme l’exhumació de Francisco Franco el dilluns, 21 d’octubre, o el dimarts 22. Fonts de l’executiu que encapçala Pedro Sánchez expliquen que aquests dies són els més probables per a traure les restes del dictador de la basílica del Valle de los Caídos, tot i que avisen que encara no està confirmada la data definitiva.

Des del passat divendres, el mausoleu està tancat al públic perquè el govern espanyol ja va avançar que tenia intenció d’exhumar el dicatdor entre el 18 i el 22 d’octubre. 

L’ordre de tancament del Valle de los Caídos figurava en l’acord aprovat divendres en el Consell de Ministres, amb què s’ha posat punt final a un llarg procés que va començar fa un any. Durant aquest temps, hi ha hagut molts entrebancs, provocats principalment pels nombrosos recursos que ha interposat la família del dictador i el seu entorn. Des del principi, es van oposar a l’exhumació. 

El projecte del qual el govern socialista ha fet bandera l’últim any té el vistiplau del Tribunal Suprem. Això li deixa via lliure per a executar l’operació, a falta d’anunciar-ne la data concreta.

També et pot interessar

stats