El govern espanyol permetrà la jubilació anticipada, però amb una cotització major

La Seguretat Social vol retardar un any l'edat ordinària de jubilació, des dels 62,7 anys actuals, per a fer sostenible el sistema.

La Seguretat Social vol retardar un any l'edat ordinària de jubilació
La Seguretat Social vol retardar un any l'edat ordinària de jubilació

El secretari d'Estat de Seguretat Social, Octavio Granado, ha coincidit aquest divendres amb la proposta avançada per l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) d'aplicar mesures per a fomentar el retard de l'edat efectiva de jubilació, sense tocar l'edat legal, que arribarà als 67 anys en 2027. 

La Seguretat Social vol retardar un any l'edat ordinària de jubilació, des dels 62,7 anys actuals. És una de les mesures necessàries per a aconseguir la sostenibilitat del sistema. No obstant això, permetria les jubilacions anticipades sempre que impliquen una major cotització.

El govern espanyol ha dit que és partidari de modificar els requisits d'accés a la pensió i permetre una jubilació anticipada cofinançada. És a dir, podrien accedir aquells col·lectius que acorden aplicar unes cotitzacions majors.

Respecte de la proposta de l'Airef per a estendre el període de còmput d'anys de vida laboral per al càlcul de la pensions, perquè passe dels 25 anys actuals als 35 anys, el govern central es mostra favorable. Granado considera que no hauria de produir efectes negatius.

La despesa en pensions suposarà un 42,1% dels pressupostos generals de l'Estat del 2019, en total, 153.864 milions d'euros, segons ha explicat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, després del Consell de Ministres que ha aprovat el projecte de llei.  

També et pot interessar

stats