El govern espanyol duplica la partida per als ajuntaments per a combatre la violència masclista el 2019

El pressupost passarà dels 20 als 40 milions d'euros, segons s'arreplega en l'acord de pressupostos entre el govern i Podem.

40 dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles el 2018
40 dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles el 2018

Els ajuntaments i les entitats locals passaran de tindre els 20 milions d'euros actuals a exactament el doble, 40 milions d'euros, per a atendre les dones que patisquen situacions de violència masclista al llarg del 2019.

Així figura en l'acord al qual han arribat el govern i Podem per a traure avant els Pressupostos Generals de l'Estat. Segons els promotors de l'acord, han augmentat aquesta partida perquè "les polítiques preventives per a evitar aquest tipus de casos s'ofereixen millor a nivell local". Per aquest motiu, també s'inclou en l'acord l'impuls d'una nova llei que atorgue als ajuntaments més competències en aquesta matèria. Eixos 40 milions d'euros que rebran ajuntaments i entitats locals formen part d'una dotació de 200 milions d'euros per a fer front a la violència masclista. L'Estat gestiona 80 milions d'euros i les comunitats autònomes, els 120 milions restants. 

Xifres alarmants

Les xifres de la violència masclista durant el 2018 són molt preocupants: 40 dones assassinades per les seues parelles o exparelles, és a dir, una víctima cada setmana, 3 xiquets morts i 31 orfes des de gener. Des de l'any 2003, hi ha hagut 963 víctimes. Onze de les víctimes d'enguany havien presentat denúncia davant dels tribunals i això obliga, segons el govern, a posar en marxa nous protocols de violència masclista que mesuraran no només el risc que una víctima siga assassinada, sinó la "capacitat agressora" del maltractador i el grau de perill en què es troben els menors. 

També et pot interessar

stats