El govern espanyol destina més de 34,5 milions a regenerar tres platges de Dénia

La primera partida, de més de 15 milions, està ja en fase de licitació i millorarà la platja de les Deveses

Una platja de Dénia
Una platja de Dénia / @ajuntamentdenia

La delegada del govern espanyol en la Comunitat Valenciana ha assegurat aquest dimarts que s'està licitant el projecte de regeneració de la platja de les Deveses de Dénia, a la Marina Alta, que suposarà una inversió de més de 15 milions d'euros. Bernabé també ha afegit que l'executiu també està avançant en altres projectes i ha mencionat que el de la regeneració de les platges de les Marines i de la Marineta Cassiana es troba en la fase de l'estudi d'impacte ambiental. En total, la inversió sumarà 34,5 milions d'euros.

Bernabé, que aquest dimarts ha visitat Dénia, ha emmarcat aquesta inversió dins dels més de 1.200 milions d'euros previstos pel Ministeri de Transició Ecològica dins del Pla de regeneració del litoral espanyol.

La regressió de la costa valenciana

Dos de cada tres quilòmetres de la costa valenciana pateixen greus problemes de regressió marina. Per a solucionar-los, el Ministeri de Transició Ecològica ha ressuscitat un vell projecte: l'explotació d'un jaciment submarí. La idea és extraure l’arena d'un jaciment localitzat a 5,5 milles de la costa (vora nou quilòmetres) que té una extensió aproximada d'uns 26 quilòmetres quadrats, entre el Saler i Cullera. L'han localitzat a una profunditat de seixanta a huitanta metres, conté arena d'una grossor mitjana i, segons l'estudi preliminar fet pel Ministeri, d'una qualitat òptima per a regenerar les platges.   

El projecte s'iniciarà dotze anys després d'haver sigut redactat i costarà 1.248 milions d'euros. A més, el 2019 va caducar la declaració d'impacte ambiental per no saber en quines platges s'actuaria. Ara ja se sap que afectarà les platges de Canet d'en Berenguer, Sagunt, Pinedo, el Saler, Sueca, algunes de Cullera, les de Tavernes de la Valldigna, Oliva, Dénia, Sant Joan d'Alacant i el Pilar de la Foradada. A totes els aportaran més de dotze milions de metres cúbics d'arena del jaciment submarí.

També et pot interessar

stats