El govern espanyol descarta anul·lar la prova de la selectivitat d’enguany

S'estudia com adaptar el calendari de matrícula a les circumstàncies actuals per a no perjudicar l’estudiantat.

El govern espanyol descarta anul·lar la prova de la selectivitat d’enguany
El govern espanyol descarta anul·lar la prova de la selectivitat d’enguany

Els ministeris d’Universitats i Educació descarten “en principi” la possibilitat d’anul·lar la prova de selectivitat (EBAU). Així ho han explicat aquest matí, durant la trobada per via telemàtica que han mantingut amb els responsables de les autonomies i de les universitats. La reunió vol evitar que cap estudiant resulte perjudicat per la cancel·lació de les classes i ha abordat temes tan diversos com la selectivitat però també les pràctiques necessàries previstes en la formació professional, entres altres qüestions.

Si no s'ajorna, el pròxim mes de juny l’alumnat de segon de batxillerat s’examinaran, com cada any, de la prova per a accedir a estudis superiors. Però el tancament de les aules derivat de la crisi del coronavirus els està fent perdre classes. Per aquest motiu, el Grup 9 d’universitats, que aglutina més de 170.000 estudiants de nou comunitats autònomes, demana que se’n revise la programació.

De moment, l’Associació Nacional de Professors de l’Ensenyament (ANPE) ha suggerit l’opció de “no examinar els estudiants dels continguts que no s’han impartit”, i la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares de l’Alumnat (Ceapa) aposta per “recuperar les classes al final del curs o de reduir la matèria curricular”.

Per la seua banda, l’Associació de Col·legis Privats i Independents (Cicae) reclama un acord per a allargar el curs dues setmanes i ajornar les proves d'avaluació de batxillerat per a l'accés a la universitat (ABAU) a tot l'estat. Entre les diferents peticions, finalment, el Sindicat d’Estudiants (SE) considera que és necessari reduir els temaris i, fins i tot, que se suspenga la prova i siga la mitjana del batxillerat la nota de tall per a accedir a la universitat. Aquesta última petició xoca amb l’opinió d’Estudiants en Moviment, que aposta per mantindre la prova.

També et pot interessar

stats