El govern espanyol crea un grup especial de seguiment de la situació de les residències

Estarà integrat per representants de la vicepresidència d'Afers Socials i Agenda 2020, el Ministeri de Sanitat i el de Defensa.

El govern espanyol crea un grup especial de seguiment de la situació de les residències
El govern espanyol crea un grup especial de seguiment de la situació de les residències

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat la creació d'un grup especial de seguiment sobre la situació de les residències i centres de majors en el marc de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. Ho fa després que les forces armades han detectat algunes persones mortes en convivència amb residents de diversos centres.

El grup especial de seguiment sobre la situació de les residències i centres de majors estarà integrat per representants de la vicepresidència d'Afers Socials i Agenda 2020, el Ministeri de Sanitat, i el de Defensa.

Illa, que ha reiterat que els majors són un col·lectiu "d'especial atenció" per tractar-se de població especialment vulnerable davant dels atacs del coronavirus, ha recordat que el 5 de març es va acordar un protocol d'actuació consensuat amb les comunitats autònomes.

En aquest sentit, el ministre ha destacat que, en relació amb aquest protocol, s'han dictat després dos ordes ministerials "d'obligat compliment" per a les comunitats autònomes, que són les que tenen la competència en aquesta matèria.

Així mateix, Illa ha apuntat que la primera orde es va dictar el 19 de març, però que, en vista de l'evolució de l'epidèmia, s'ha dictat una nova orde aquest dimarts, a proposta del vicepresident d'Afers Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias.

"Aquesta nova orde, més estricta encara que l'anterior, estableix mesures d'intervenció en aquelles residències que no complisquen els requisits, i sotmet totes les residències a l'autoritat pública de cada comunitat autònoma", ha assenyalat. A més, ha dit que també estableix unes mesures estrictes d'inspecció sanitària i mecanismes d'informació puntual per al govern espanyol.

També et pot interessar

stats