El govern espanyol autoritza un transvasament de 27 hm³ del Tajo al Segura al juny

Torna a confirmar-se el nivell 2 del sistema Entrepeñas-Buendía i la previsió de mantindre este nivell durant tot el semestre

Un tram del trasvasament Tajo-Segura
Un tram del trasvasament Tajo-Segura / Miteco

La comissió central d'explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura (ATS) ha autoritzat automàticament un transvasament de 27 hectòmetres cúbics (hm³), després de constatar que els pantans d’Entrepeñas-Buendía estan en nivell 2, situació de normalitat hidrològica, en este mes de juny, segons ha informat el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Durant la reunió telemàtica d’este divendres 14 de juny, on es van analitzar les dades del sistema Entrepeñas-Buendía, es va exposar el resultat de l'aplicació semestral de la regla d'explotació, que continua indicant que el sistema es trobaria en esta mateixa situació (nivell 2) durant tot el semestre.

Quant a les dades de la conca del Segura, es va detectar un dèficit de 15,8 hm³ per a regs (al maig este dèficit era de 17,5 hm³) i de 5,3 hm³ per a proveïments del Taibilla (7,4 hm³ al maig), així com d'un volum en capçalera autoritzat i pendent d'enviar a esta conca de 47,8 hm³ (61,4 hm³ al maig), dades a 1 de juny del 2024.

Per part de la Confederació Hidrogràfica del Guadiana es va informar sobre les 438 ha de superfície entollada al parc nacional de Tablas de Daimiel i es va traslladar la sol·licitud de 0,64 hm³ per a atendre els proveïments a través de la “Canonada Manxega”.

Així, i en aplicació de la normativa vigent, es va autoritzar un transvasament des dels embassaments d'Entrepeñas-Buendía a través de l'aqüeducte Tajo-Segura de 27 hm³ per al mes de juny del 2024. La mateixa xifra que s’ha autoritzat des del mes de febrer.

També et pot interessar

stats