El govern espanyol arxiva el procediment d'expulsió de la veïna hondurenya de Xirivella

A la dona li obriren un expedient quan va denunciar a la policia una agressió que havia patit a mans del caser en maig.

Concentració de repulsa a Xirivella el passat mes de maig
Concentració de repulsa a Xirivella el passat mes de maig / À Punt

La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha arxivat el procediment d'expulsió d'una dona hondurenya, veïna de Xirivella (l'Horta), segons ha informat l'associació València Acull.  Li obriren expedient quan va denunciar l'agressió que havia patit per part del caser a la comissaria d'aquesta localitat el passat 3 de maig. 

Aquests fets van provocar una forta repulsa i una gran mobilització popular. L'associació València Acull ho va denunciar i va presentar una queixa al Defensor del Poble perquè es paralitzara el procediment d'expulsió.

Ara, la dona ha rebut una resolució en què l'informen que estimen oportú arxivar el procediment, després d'avaluar un informe policial que proposa "l'arxiu final" de l'expedient. València Acull assegura que aquesta decisió s'ha adoptat després de la "reacció ciutadana" en resposta a l'actuació policial i als pronunciaments de les autoritats que donaven suport a "eixa forma de procedir". 

Des de fa anys, diferents associacions d'acollida de migrants i el mateix defensor del poble demanen un marc legal que garantitze que totes les presumptes víctimes d'un dany físic, moral o econòmic tinguen l'emparament de les autoritats, encara que es troben en situació irregular. 

També et pot interessar

stats