El govern espanyol aprova un subsidi extraordinari de 440 euros per a treballadors temporals sense atur

A més, se suspenen fins a sis mesos després del l’estat d’alarma els desnonaments sense alternativa habitacional de les llars vulnerables.

El govern espanyol aprova un subsidi extraordinari de 440 euros per a treballadors temporals sense atur
El govern espanyol aprova un subsidi extraordinari de 440 euros per a treballadors temporals sense atur

El Consell de Ministres ha aprovat un subsidi extraordinari per desocupació de fins a 440 euros per a treballadors temporals el contracte dels quals haja acabat durant l’estat d’alarma sense haver generat dret a cap prestació.

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha assegurat que amb aquesta mesura s’amplia la cobertura per a protegir noves situacions de treballadors afectats per la crisi sanitària.

A més, s’ha donat llum verda a un subsidi de desocupació temporal que poden sol·licitar les empleades en domicilis donades d’alta en la Seguretat Social si les acomiaden o veuen reduïdes les seues hores de treball en aquesta crisi. El subsidi és compatible amb la percepció d’altres salaris per compte propi o d’altri si no se supera, en conjunt, el salari mínim interprofessional de 950 euros.

Protecció del dret de la vivenda

Dins del nou paquet de mesures aprovades per l’executiu espanyol per a donar seguretat a tothom en la situació de crisi sanitària, social i econòmica, també destaquen les dirigides a protegir el dret constitucional a la vivenda.

Així, el govern espanyol ha anunciat que se suspenen des de hui i fins a sis mesos després del l’estat d’alarma els desnonaments sense alternativa habitacional de les llars vulnerables.

A més, es prorroguen automàticament fins a sis mesos tots els contractes de lloguer en vigor que estiguen a punt de véncer. Aquesta mesura suposa impedir que a cap inquilí d’Espanya amb un contracte vigent se li puga pujar el preu del lloguer.

Així mateix, es posa en marxa un sistema de microcrèdits públics sense comissions i a interés zero perquè totes les persones en situació de vulnerabilitat puguen fer front al pagament del lloguer de la vivenda habitual.

D’altra banda, s’amplia la moratòria d’hipoteques als autònoms que no tinguen activitat per causa de l’estat d’alarma o que estiguen patint “pèrdues significatives”. Iglesias també ha assegurat que el govern garanteix els subministraments bàsics a tota la població i que no es podrà suspendre l’abastiment d’aigua, llum o gas a cap ciutadà durant l’estat d’alarma.

S'ajorna sis mesos el pagament de quotes a empreses i autònoms

Per la seua banda, la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, ha explicat que el nou decret inclou més de 50 mesures que completa el que ja s’havia acordat. Així, ha destacat la moratòria de sis mesos sense interessos per al pagament de les cotitzacions ala Seguretat Social d'autònoms i pimes.

Entre les mesures també es troben l'ajornament delpagament dels seus deutes fins al 30 de juny d'enguany, la suspensió del pagament d’interessos durant un any dels préstecs Emprendetur o l’ampliació de la incapacitat temporal per a les persones en situació de confinament, entre altres.

2 milions de mascaretes, 18.000 ulleres i 63.000 bates

Per la seua banda, la ministra d’Hisenda i portaveu de l’executiu espanyol, María Jesús Montero, ha destacat que aquest dimarts està prevista l’arribada a Espanya de dos milions de mascaretes, 18.000 ulleres de protecció i quasi 63.000 bates d’un sol ús per a lluitar contra el coronavirus. Aquestes es distribuiran en “les pròximes hores” a les comunitats autònomes.

Montero ha apuntat que fins ara s’han repartit més de 10 milions de mascaretes a pacients i professionals sanitaris en les diferents comunitats autònomes. A més, ha avançat que al llarg dels pròxims dies arribaran més avions amb material per a professionals sanitaris i altres sectors que estan en primera línia.

També et pot interessar

stats