El govern espanyol aprova un nou transvasament del Tajo al Segura de 19,2 hm³ per a l'octubre

Mentre que els regants valencians aplaudeixen la mesura, el govern de Castella-la Manxa demana la paralització de la transferència d'aigua.

Riu Tajo, en una imatge d'arxiu
Riu Tajo, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El govern d'Espanya ha autoritzat un nou transvasament des dels embassaments d’Entrepeñas i de Buendía, a través de l'aqüeducte Tajo-Segura, de 19,2 hectòmetres cúbics per al mes d'octubre. Es tracta de la quantitat màxima permesa. 

A pesar que el nivell dels embassaments de capçalera del Tajo estan al mínim, la comissió central d'explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura ho va aprovar aquest dimarts al Ministeri de Transició Ecològica. L'enviament d'aigua té l'objectiu d'atendre les necessitats hídriques de les conques receptores, una mesura que ha sigut ben acollida pels regants valencians. 

No tant per Castella-la Manxa, que manté oberta la guerra de l'aigua, amb l'argument que les pluges del mes de setembre a Alacant i Múrcia han augmentat les reserves del Segura. Per això, el govern liderat per Emiliano García-Page ha tornat a demanar la paralització de la transferència d'aigua. Vol que el transvasament siga només de set hectòmetres per al consum humà i no per a reg. 

El nivell de reserva d'Entrepeñas i de Buendía és de més de 400 hectòmetres cúbics i, per tant, està dins dels límits legals per a autoritzar els 19,2 hectòmetres cúbics que es van aprovar dimarts. 

També et pot interessar

stats