El Govern espanyol aprova el bonus social tèrmic per a pagar la calefacció

D’aquesta manera, la llum no podrà tallar-se per impagament en les llars amb menors, dependents i discapacitats.

La quantitat de la subvenció es valorarà segons el grau de vulnerabilitat del beneficiari i la temperatura de la zona de residència.
La quantitat de la subvenció es valorarà segons el grau de vulnerabilitat del beneficiari i la temperatura de la zona de residència.

El subministrament elèctric no es podrà tallar per impagament en habitatges on visca un menor de 16 anys, una persona amb una discapacitat del 33% o més, o una persona en situació de dependència reconeguda, quan aquestes llars disposen d’un abonament social.

Així es constata en el reial decret llei que el Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres, 5 d’octubre, que estipula que l’electricitat és un subministrament essencial i modifica els beneficis i condicions de l’anterior abonament.

El decret llei activa també un nou abonament de calefacció, que es concedirà com una ajuda directa a les famílies que ja tinguen l'elèctric per a ajudar-les a pagar les despeses de calefacció, l’aigua calenta i la cuina. La quantitat de la subvenció es valorarà segons el grau de vulnerabilitat del beneficiari i la temperatura de la zona de residència.

La norma també suspén l'impost del 7% a la generació elèctrica, que s'aplica en la factura de la llum, i pel qual el govern aspira a rebaixar la factura de la llum evitant la repercussió que d’aquest imposts feien les companyies en el càrrec que traslladaven als usuaris.

A més, redueix els esglaons per a contractar potència –que que passaran d’1,1 kilowatts (kW) a ser de 0,1 kW– i obligarà les companyies a informar els consumidors acollits a la tarifa regulada –11 milions dels 26,2 clients que hi ha Espanya– quant haurien pagat en cas d’haver contractar la tarifa alternativa de discriminació horària.

El reial decret llei també prohibeix, amb caràcter general, comercialitzar porta a porta els subministraments d'electricitat i gas a clients domèstics.

També et pot interessar

stats