El govern espanyol amplia el servei del 016 a totes les formes de violència contra la dona

Augmenta el pressupost fins a 1,9 milions d’euros per a incrementar la plantilla i crear mesures per a protegir víctimes ancianes.

La delegada del govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, durant la seua compareixença.
La delegada del govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, durant la seua compareixença.
05 de març 2020 - 13:09

El Govern d’Espanya augmentarà la dotació econòmica del contracte del telèfon 016 d’atenció a víctimes de violència de gènere. El pressupost creixerà fins l’1,9 milions d’euros amb l’objectiu d’ampliar el servei a totes les violències masclistes, inclosa la sexual, i de millorar les condicions de la plantilla.

La delegada del govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, ha informat aquest dijous que el Ministeri d’Igualtat té enllestits els plecs del concurs públic de licitació per a adjudicació del 016 amb una "millora substancial".

L’augment del pressupost està destinat a ampliar el servei telefònic d’atenció a les víctimes de totes les violències masclistes, no sols la que es produeix en l’àmbit de la parella o exparella: sexual, domèstica, assetjament laboral, mutilació genital femenina, matrimonis forçosos i tràfic amb finalitats d’explotació sexual.

Eixir del conveni de "call center"

Rosell ha afirmat que aquest pressupost respon a la necessitat d’ampliar la plantilla de treballadors i treballadores que atenguen les víctimes i també a la de millorar les condicions laborals i de qualificació: passaran a cobrar en funció del que s’estableix en el conveni col·lectiu d’intervenció social i no en el de call center, com fins hui.

Es pretén disposar d’un nombre més elevat de psicòlegs, no només d’efectius experts jurídics.

Els canals d’atenció, a més dels telefònics, hi haurà també els telemàtics: un xat en línia amb la vista posada en què adolescents i joves se senten més còmodes i demanen ajuda. I es millorarà el sistema d’atenció a les persones amb discapacitat visual.

Mesures per a protegir víctimes ancianes

La delegada contra la Violència de Gènere ha avançat que en la pròxima conferència sectorial, que se celebrarà en el primer trimestre de l’any, traslladarà a les comunitats autònomes la necessitat d’adoptar mesures que protegisquen les dones víctimes de violència de gènere que siguen majors de 65 anys.

De les 14 dones assassinades enguany, cinc superaven els 61 anys, un col·lectiu que tarda molt més que la mitjana a fer el pas de denunciar la violència que pateixen i tenen més dependència de l’agressor.

Segons Rosell, no s’ha fet prou per a protegir a aquestes dones i el que s’ha fet ha estat poc coordinat. Per això, el Ministeri d’Igualtat instarà les regions a impulsar polítiques públiques específiques.

També et pot interessar

stats