El govern espanyol adjudica els estudis de la línia ferroviària de la Torre del Pla per a connectar l'aeroport d'Alacant

El Ministeri de Transports encarrega a l'empresa Prointec la redacció dels documents per un import de 387.805 euros.

Baixador de Sant Gabriel
Baixador de Sant Gabriel / Europa Press

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha adjudicat, mitjançant un anunci en la Plataforma de Contractació del Sector Públic, el contracte de serveis per a la redacció dels estudis complementaris de la variant de la Torre del Pla, una pedania d'Elx, a l'empresa Prointec SA per un import de 387.805 euros (IVA inclòs).

En l'actualitat, la línia ferroviària Alacant-Múrcia és una infraestructura de via única no electrificada i ample ibèric que discorre pels voltants de l'aeroport d'Alacant-Elx. Tot i això, no presta servei a aquesta infraestructura, a causa de la distància existent entre la parada més pròxima (la Torre del Pla) i la terminal aèria, segons ha informat el Ministeri. D'altra banda, el servei ferroviari actual ha de fer una inversió de marxa al baixador de Sant Gabriel, amb la consegüent pèrdua de temps i funcionalitat.

El pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana contemplava l'execució d'una primera fase de la variant de la Torre del Pla, constituïda per un tram de connexió de la línia existent Alacant-Múrcia amb l'aeroport d'Alacant. Es tracta d'una variant d'uns cinc quilòmetres de longitud, que inclou la nova estació a l'aeroport.

Per a materialitzar aquesta primera fase és necessària l'execució d'un nou ramal ferroviari que connecte la línia existent Alacant-Múrcia amb la citada fase I de la variant de la Torre del Pla. L'estudi informatiu d'aquest ramal va ser aprovat definitivament amb data 30 d'octubre de 2019 (BOE del 15 de novembre de 2019).

L'objectiu del nou treball que s'ha començat a contractar ara és elaborar una sèrie d'estudis complementaris per a optimitzar la fase II de la variant de la Torre del Pla. S'hi analitzaran totes les alternatives possibles per a materialitzar aquesta segona fase, es determinarà la solució òptima i, si escau, se'n desenvoluparà un estudi informatiu.

També et pot interessar

stats