El govern espanyol actualitza la legislació per a poder emmagatzemar renovables

S'espera que el reial decret llei per a l’impuls d'aquestes energies ajude a dur a terme una recuperació verda de l'economia.

Teresa Ribera, hui, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
Teresa Ribera, hui, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

La ministra de Transició Ecològica i Repte Democràtic, Teresa Ribera, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que el govern espanyol ha aprovat un reial decret llei per a l’impuls de les energies renovables. Així, ha defés la voluntat d’incentivar les inversions en aquest camp i ha explicat que les energies renovables són un cas d’èxit industrial. De fet, ha assegurat que en deu anys el cost d’instal·lar un panell solar ha baixat en més d’un 80% i el cost de l’energia que genera ha caigut més d’un 90%. Per tant, considera que Espanya no pot renunciar a una indústria amb la capacitat de creixement que tenen les energies renovables.

Amb el reial decret es pretén eliminar l’especulació al voltant d’aquesta activitat que es tradueix en sobrecostos injustificats, actualitza la legislació espanyola, elimina barreres i agilitza tràmits per a atraure inversions. L'executiu considera que les energies renovables poden ajudar a dur a terme una recuperació verda de l’economia i de la generació de llocs de treball sostenibles.

Entre les novetats legislatives, el decret incorpora la possibilitat d’emmagatzemar l’energia que es produeix en bateries perquè s’utilitze en un moment distint al qual s’ha produït. També preveu la hibridació, que permet combinar energia procedent de diferents fonts renovables.

El Mobile World Congress es prorroga un any més

D'altra banda, la ministra portaveu, María Jesús Montero ha explicat que el Consell de Ministres també ha acordat un reial decret que impulsa la celebració del Mobile World Congress de Barcelona un any més, fins a l’any 2024. “És l’esdeveniment més important del món en tecnologia”, ha remarcat. De fet, ha recordat que el certamen atrau cada any més de 100.000 visitants i més de 2.400 empreses. El govern espanyol ha reduït la tarifa a l’organització en compensació per la cancel·lació de l’esdeveniment enguany.

També et pot interessar

stats