El govern espanyol activarà un protocol per a hotels, aeroports i zones amb afluències massives pel coronavirus

També recomanen als estudiants espanyols que es troben a Itàlia d’Erasmus que seguisquen “les indicacions de les autoritats locals”.

Turistes a l'aeroport
Turistes a l'aeroport / Europa Press

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat que el govern d’Espanya activarà un protocol pel coronavirus perquè els hotelers, als aeroports i a les zones amb afluència massiva de visitants es puga tindre tota la informació, “perquè en cas que s'haguera d'activar aquest protocol, tinguen totes les garanties que estan informats”.

La ministra ha demanat “precaució” i ha assegurat que les xifres de contagi a Espanya són encara molt baixes i s’estima que en aquests moments l'impacte és reduït.

Maroto assegura que s'estan prenent totes les cauteles “perquè la gent estiga tranquil·la”, i creu que els turistes “han d'estar tranquils” perquè el govern d'Espanya té “tots els protocols per a abordar aquesta situació”.

La ministra ha avançat que en la comissió interministerial s'analitzaran els protocols més adequats perquè els hotelers, als aeroports i a les zones amb afluència massiva de visitants “es puga tindre tota la informació”.

Segons ha explicat, en aquests moments les agències de viatges no han detectat una anul·lació de reserves, encara que “cal fer un seguiment continu de les dades”.

Demanen als erasmus que atenguen les indicacions locals

D'altra banda, el Ministeri d'Universitats i el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (Sepie) recomanen als estudiants espanyols que es troben a Itàlia amb una beca Erasmus que seguisquen “les indicacions de les autoritats locals” davant l'alerta pel coronavirus en aquest país, on ja s'han registrat set defuncions.

El Ministeri i el Sepie recorden que s'han suspés fins al 29 de febrer “les activitats d'universitats i centres de formació superior artística” a les regions de la Llombardia, el Vèneto i l’Emília-Romanya, on es concentren la majoria dels casos de coronavirus a Itàlia.

També et pot interessar

stats