El govern equipara el cigarret electrònic al tabac convencional

Es regula que es venga exclusivament en estancs en un termini de cinc anys i no es podrà vendre a menors

Una dona aspira un cigarret electrònic en una imatge d'arxiu
Una dona aspira un cigarret electrònic en una imatge d'arxiu

El govern ha aprovat l'avantprojecte de llei del mercat del tabac que equipara el cigarret electrònic al convencional i en regula la venda exclusiva en estancs en un termini de cinc anys. D'aquesta manera, pretén millorar el control d'aquests productes, revisar-ne la publicitat i evitar la venda a menors i per internet.

Segons un comunicat del Ministeri d'Hisenda, la norma impulsa la transparència de la indústria i en la seua relació amb les administracions, a més de reforçar el principi de neutralitat en les expenedories de tabac i timbre de l'Estat.

Incorpora també noves disposicions previstes en la normativa europea i en convenis i tractats internacionals.

Afig que contribuirà a modernitzar el règim jurídic del mercat de productes de tabac i altres productes relacionats, de manera que s'impulsarà una lluita més eficaç contra tota classe de comerç il·lícit i es garantirà la seguretat dels consumidors, cosa que millorarà el control dels operadors i la traçabilitat dels productes al llarg de tota la cadena industrial i comercial.

Els objectius de la futura llei seran reforçar la transparència, la neutralitat i la seguretat dels productes, en benefici dels consumidors i usuaris, assenyala el comunicat.

També et pot interessar

stats