El govern demana que les elèctriques assumisquen part de l'abonament social

Un de cada cinc habitatges pateix pobresa energètica a la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | El govern demana que les elèctriques assumisquen part de l\'abonament social

El govern valencià vol que les companyies elèctriques assumisquen part de l'abonament social perquè més famílies puguen pagar el cost de la llum o la calefacció, i així ho han demanat a l'executiu espanyol.

Ho ha avançat aquest dilluns en la televisió d'À Punt Mèdia Albert Ibáñez, secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, qui ha explicat que la llum a Espanya és un 36% més cara que a França i que la implicació de les elèctriques és necessària per a posar fi a la pobresa energètica. "Hem de fer assumir a les elèctriques que paguen part d'aquest cost. Deien que l'any passat va ser un mal any per a l'Ibex, i malgrat això totes les elèctriques espanyoles van guanyar més del previst", ha expressat, a més de recalcar que "han de guanyar menys perquè totes i tots paguem menys llum".

El secretari autonòmic també ha recordat que els ciutadans del territori valencià també poden accedir a la renda valenciana d'inclusió. Un instrument creat pel govern valencià per a lluitar contra l'empobriment que també inclou el dret a tindre subministrament elèctric. Ibáñez ha explicat que, en el cas d'aquelles famílies que necessiten tindre drets energètics, aquesta ajuda atorga un complement salarial del 25%. "Estem parlant que una família d'uns quatre membres, amb el nou salari mínim interprofessional, estaria en 1.080 euros, i per tant entenem que podria donar cobertura a aquestes necessitats", ha afegit.

Segons els últims informes, vora set milions de persones, el 15% de la població a Espanya, pateixen temperatures inadequades en l'habitatge i retards en el rebut. La Comunitat Valenciana duplica la mitjana espanyola d'habitatges amb temperatura inadequada, concretament, un de cada cinc habitatges pateix pobresa energètica.

També et pot interessar

stats